
انواع الیاف بتن پلی پروپیلن (پ پ) فورتا، فولادی، پلیمری، پلاستیکی آجدار، شیشه، سنتتیک (جایگزین میلگرد) فلزی، ماکروسنتتیک و سفید پلی استر جهت تقویت یکپارچگی و انعطاف پذیری (ضربه پذیری) ارتقاء خواص مکانیکی بتن مسلح، افزودن مقاومت فشاری، کششی و خمشی بتن توانمند الیافی از نمونه های الیافی هستند که در بتن استفاده میگردد.
الیاف مورد استفاده ضمن مقاوم سازی و جلوگیری از ترک خوردگی بتن کفسازی صنعتی، بتن ریزی غلطکی، خودتراکم، سبک در تولید مواد افزودنی مکملهای الیاف دار برای بتن کاربرد دارند. انواع الیاف مورد استفاده در بتن، گچ کاری و سیمانکاری علاوه بر رفع معایب مخصوص هر مصالح با کاهش زمان اجرا قیمت تمم شده ساخت را کاهش داده اند.
انواع الیاف مصنوعی
الیاف بر اساس به منشا به طور کلی به دو گروه طبیعی و مصنوعی طبقه بندی می شوند:
- الیاف طبیعی عمدتاً از لحاظ محل پیدایش به سه دسته گیاهی (بذر، برگ، میوه و ساقه) حیوانی (پشم و ابریشم) و طبیعت (آزبست) متعلق هستند.
- الیاف مصنوعی از دیدگاه محل پیدایش به سه دسته آلی یا ارگانیک (الیاف کربن) غیر آلی (الیاف فولادی و الیاف شیشه) و الیاف مصنوعی یا سنتتیک حاصل پلیمریزاسیون منومرهای مناسب و دارای ویژگیهای معین ( نایلون، کولار، آرامید، الیاف پلی استر، اکریلیک،
و پلی اتیلن) تعلق دارند
الیاف ساختمانی
استفاده از الیاف در بتن و سایر مصالح ساختمانی نظیر سیمان و گچ و …اگر چه ممکن است یک پیشرفت قرن بیست و یکمی به نظر برسد. اما استفاده از الیاف شروعی ساده دارد که به سالها قبل بازمیگردد زیرا اجداد ما سعی در بهبود مصالح ساختمانی خود داشتند. الیاف طبیعی از زمان های دور جهت ایجاد استحکام و کاهش ترک خوردگی انقباضی مورد استفاده است.
یکی از اولین مصالح ساختمانی ساخته شده توسط انسان، خشت خام خشک شده در آفتاب بود. مرحله خشک کردن چندین روز طول می کشید و آجرها برای خشک شدن یکنوخت باید چندین بار چرخانده می شدند، اما با خشک شدن خاک رس (بدون حضور الیاف) نیاکان ما شاهد انقباض و ترک خوردگی زیادی بودند.
در صورت عدم کنترل این ترک خوردگی خشت و آجر ها از نظر عملکردی بی فایده بوند. این منجر به توسعه اولین الیاف ساختمانی (کاه) شد. کاه، مابین ترک ها پل می زند و ملات اندود کاهگل و آجرهای خشتی را هنگام خشک شدن، کنار هم نگه می دارد.